Geocaching FAQ

Mi az a Groundspeak Travel Bug?
Egyszerűen szólva, a Groundspeak Travel Bug (továbbiakban Bogár) egy interneten követhető "dögcédula", amelyet bármilyen Utazó Ügynökre ráköthetünk. Ezen Utazó Ügynök bármilyen kis tárgy (plüssállat, kulcstartó, matchbox, műanyag figura, stb.) lehet, ami belefér a geoládákba. Ezen dögcédulák segítségével (a rajta lévő hatjegyű kódon keresztül) az Utazó Ügynököket nyomon lehet követni a www.geocaching.com oldalon, a "Trackable items" menüpontnál. A Bogárhoz tartozó tárgy attól lesz Utazó Ügynök, hogy a Bogarat a megtalálók ládáról ládára viszik a terepen, miközben nyomon követik az interneten." Célszerű megkülönböztetni a "Tracking Number"-t (ami nyilvános, és ennek alapján IS kereshető a bogár, a coin) és a "Tracking Code"-ot, ami nem nyilvános - ez szerepel a dögcédulán, illetve a coinok hátoldalán -, ezzel is kereshető, de CSAK ezzel tehető-vehető a bogár/coin, s ez utóbbit "titkosan" kell kezelni.

Hogyan működik egy ilyen Bogár?
Minden Bogáron van egy egyedi azonosítószám (hatjegyű). Ez az azonosító teszi lehetővé, hogy a megtaláló bejelenthesse az interneten az Ügynök megtalálását, s hogy ott pontosan nyomon lehessen követni. Továbbá ezzel az azonosítóval lehet megtalálni az Utazó Ügynök saját weboldalát.
Az Utazó Ügynökök a felhasználók segítségével vándorolnak, akik elragadják (retrieve) őket egy ládából, vagy megkapják (grab) egy másik felhasználótól. Minden Ügynöknek van egy saját weboldala, melyen a vele együtt utazó Bogár segítségével nyomon követhető az Ügynök mozgása a világban."

Mi az a TB-Hotel?
A TB hotel általában egy hagyományos geoláda, mely a vándorbogarak gyors, céljuknak megfelelő utaztatásának állomása. Ezeket a csészéket tehát olyan kesserek keresik, akik segítenek az ügynökök utazásában. Ilyen ládákat lehet találni a repülőterek, autópályák közelében, frekventált, könnyen kereshető helyeken. A magyar hotelek listája itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése